2023 YÖK Yeterlik Sınavı Ne Zaman Yapılacak? YÖK Yeterlik Sınavı Başvuru Tarihleri, Ücretleri..

Eklenme Tarihi: 06 Nisan 2023 21:46:37

2024 YÖK Yeterlik Sınavı Ne Zaman Yapılacak? YÖK Yeterlik Sınavı Başvuru Tarihleri, Ücretleri Hakkında Merak Edilen Her şey Haberimizde..

2023 YÖK Yeterlik Sınavı Ne Zaman Yapılacak? YÖK Yeterlik Sınavı Başvuru Tarihleri, Ücretleri.. öne çıkarılan görsel

Her yıl 1 defa yapılan YÖK Yeterlik sınavı (Yükseköğretim Kurulu Uzman Yardımcıları Yeterlilik Sınavı) 2023 yılı içinde Nisan yapılacak. 29 Nisan 2023 tarihinde Ankara’da yapılacak olan sınav 10:15 itibari ile başlayacak. Adayların 10:00’dan itibaren sınav salonlarına da alınmayacağını bilmeleri gerekir. İşte YÖK Yeterlik Sınavına Dair Her şey..

YÖK Yeterlik Sınavı Nedir?

Türkiye’de yer alan üniversitelerde bulunan akademisyenlerin “Doktor” unvanı alabilmeleri için girmeleri gereken sınavdır. Bu sınav sonucunda akademisyenler isimlerinin başına “Dr.” Unvanı almaktadırlar. Sınav tam 5 kişilik bir heyetin karşısında yapılır. Öncelikli olarak sözlü sınav yapılır ardından ise akademik bir yazılı sınav yapılarak değerlendirme sürecine geçilir.

2023 YÖK Yeterlik Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Yılda 1 kere yapılan YÖK Yeterlik sınavı 2023 yılında da Nisan ayında yapılacak. Sınav 29.04.2023 tarihinde yapılacak. Sınav başvuruları ise 4-6 Nisan 2023 tarihlerinde olacak. ÖSYM başvuru merkezlerinden veya https://ais.osym.gov.tr adresinden sınava başvurular devam etmektedir.

YÖK Yeterlik Sınavı Başvuru Ücreti Ne Kadar?

2023 yılında yapılacak olan YÖK Yeterlik sınavı başvuru ücretleri de belli oldu. Buna göre adayların sistemden kayıt yaptırmadan önce 350 TL yatırmaları gerekmektedir. Sınava başvuru yapan ancak katılmayan kişilerin tekrar katılmaları için de yine bu ücreti ödemeleri gerekmektedir. Ödemeler için son gün ise 4 – 7 Nisan 2023.

Sonraki Makaleye Göz Atın
İSG Sınavı Ne Zaman Yapılacak? İSG Sınavı Başvurusuna Dair Bilinmesi Gereken Kritik Noktalar.. İSG Sınavı Ne Zaman Yapılacak? İSG Sınavı Başvurusuna Dair Bilinmesi Gereken Kritik Noktalar Neler? Tüm detaylar haberimizde..
X