2023 MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak?

Eklenme Tarihi: 02 Nisan 2023 16:34:22

ÖSYM tarafından Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 2 Nisan Pazar günü tamamlandı. Resmi sonuçlardan önce adaylar soru ve cevaplarla ilgili detayları araştırmaya başladı. 2024 MSÜ sınav sonuçları ne zaman, ayın kaçında açıklanacak?

2023 MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak? öne çıkarılan görsel

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na (2023-MSÜ) katılım sağlayan adaylar sonuç tarihine odaklandı. MSÜ sınav sonuçları online sistem üzerinden duyurulacak.

120 soru ile temel bilimlerdeki yeterlilikleri tespit edilen öğrenciler sonuçların açıklanacağı tarihleri araştırıyor. MSÜ sınav sonuç tarihi ÖSYM’nin 2023 sınav takvimiyle birlikte duyuruldu. Buna göre, MSÜ sonuçları 27 Nisan tarihinde erişime açılacak.

2023 MSÜ soru ve cevapları yayınlandı

MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı soruları ve cevapları ÖSYM tarafından yayınlandı. Soruların yüzde 10’luk kısmı herkese açık, soruların tamamı sadece sınava katılan adayların erişimine açık olacak. Sorular ve cevap anahtarının tamamı ÖSYM AİS’ten kontrol edilebilecek.

MSÜ sonucu nasıl öğrenilir?

Adaylar sınav sonuçlarına https://ais.osym.gov.tr adresinden TC Kimlik Numarası ve şifreleri ile erişebilecekler. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. ÖSYM’nin sitesinde ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde.

Milli Savunma Üniversitesi’nde hangi bölümler var?

Kara Harp Okulunda; Piyade, Tank, Topçu, Hava Savunma, Kara Havacılık, İstihkâm, Muhabere, Ulaştırma, İkmal, Bakım, Personel, Maliye, Harita sınıflarından subay yetiştiriliyor. Kara Havacılık sınıfındaki öğrenciler helikopter ve uçak pilotu oluyor. Harbiyelilerin bütün ihtiyaçları ise (yeme, yatma, giyim, harçlık, eğitim-öğretim, vb.) devlet tarafından karşılanıyor.

Deniz Harp Okulu mezunu deniz subayları; Türk Deniz Kuvvetlerinin su üstü gemileri, denizaltıları, uçakları, helikopterleri, Sualtı Taarruz (SAT)/Sualtı Savunma (SAS), 1’inci sınıf dalgıç, deniz istihkâm, deniz piyade ve diğer kıyı birliklerinde görev yapıyor. Deniz Harp Okulunda pilot olmaya istekli öğrencilere gerekli şartları taşıdığı takdirde Deniz Kuvvetlerinin helikopter ve uçaklarında pilot olma imkânı da sunuluyor.

Türk Hava Kuvvetlerinin temel subay kaynağı Hava Harp Okulu İstanbul Yeşilyurt’ta bulunuyor. Hava Harp Okulunda ise; Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği dallarında lisans düzeyinde akademik eğitim, askeri eğitim ve özendirici uçuş eğitimi veriliyor.

 

 

Sonraki Makaleye Göz Atın
MSÜ Puan Hesaplama Nasıl Yapılır? Herkesin Yaptığı Kritik Hata Ne? ÖSYM tarafından açıklanan soru ve cevaplar sonrasında öğrenciler kaç puan alacaklarını şimdiden merak ediyorlar. İşte puan hesabı ile ilgili kritik detaylar..
X